Bereiding

 
* Ga ’s ochtends bij de boer verse eieren halen en leg ze in de koelkast, je gepocheerde eieren lukken dan gegarandeerd.

  1. Pel en snipper de sjalot. Meng de mosterd met de dragonazijn en de poedersuiker. Klop de olijfolie erdoorheen. Hak 2 takjes dragon fijn. Meng de sjalot en de gehakte dragon door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in lange, dunne repen. Blancheer de snijbonen ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Koel de snijbonen af in koud water.
  3. Breng 500 ml water met de azijn aan de kook. Breek de eieren één voor één in kommetjes. Draai het vuur laag en laat de eieren voorzichtig in het hete water glijden. Laat de eieren ca. 5 minuten tegen het kookpunt aan pocheren.
  4. Was de rucola en schud hem droog. Meng de snijbonen en de rucola met de dragonvinaigrette en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over schaaltjes. Schep de eieren voorzichtig uit de pan en leg op elke salade een gepocheerd ei. Bestrooi met zout en peper en maak af met wat blaadjes dragon.

Foto’s: foodies