Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Snoekbaars met mosterdhollandaise

Snoekbaars met mosterdhollandaise

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Was de aardappels en snijd ze in kleine stukken. Doe ze in een pan met koud water en zout. Smelt 150 g boter. Doe de witte wijn, de azijn en de eidooiers in een kom. Klop het geheel au bain-marie tot het warm en luchtig is. Giet er al kloppend de gesmolten boter in een dun straaltje bij. Breng de saus op smaak met de mosterd en zout.

  2. 2. Giet de aardappels als ze gaar zijn af en laat ze droogstomen. Was de kruiden en schud ze goed droog. Hak ze grof, houd wat achter om te garneren en meng ze met de warme aardappels en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3. Dep de snoekbaarsfilets goed droog. Bestrooi de vleeskant met zout en peper, wentel de huidkant door de bloem. Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie en bak de filets op de huidkant goudbruin. Draai het vuur laag, doe ½ el boter erbij en draai de filets voorzichtig om. Laat ze nog ca. 1 minuut zachtjes garen.

  4. 4. Verdeel de kruidenaardappeltjes over de borden en leg er de snoekbaarsfilet op, met de gebakken huidkant naar boven. Schep er een lepel van de mosterd-hollandaise overheen en maak af met wat van de gehakte kruiden.

Per portie: 715 kcal | 27 g koolhydraten | 30 g eiwit | 54 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)