
Sobanoedelsalade met edamame en sugarsnaps
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Schil de wortels en snijd ze met een spiraalsnijder of met een mandoline in lange, dunne reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Blancheer de edamame-bonen ca. 4 minuten in een pan met kokend water en een snuf zout. Voeg de sugersnaps toe en kook nog 1 minuut. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Rooster het sesamzaad enkele minuten in een droge pan. Laat afkoelen.
Klop voor de saus 4 el sojasaus, de sesamolie, het limoensap, de gember, de knoflook, 1 el honing, 1 tl chilisaus en eventueel de miso door elkaar tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel meer sojasaus, honing of chilisaus toe. Voeg een klein scheutje water toe als de saus te dik is.
Meng in een grote kom de noedels met de groenten en de saus. Garneer met het sesamzaad, de korianderblaadjes en wat extra chilisaus.