Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
sobanoedelsalade met edamame en sugarsnaps

Sobanoedelsalade met edamame en sugarsnaps

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de saus

Bereiding

  1. Schil de wortels en snijd ze met een spiraalsnijder of met een mandoline in lange, dunne reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Blancheer de edamame-bonen ca. 4 minuten in een pan met kokend water en een snuf zout. Voeg de sugersnaps toe en kook nog 1 minuut. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Rooster het sesamzaad enkele minuten in een droge pan. Laat afkoelen.

  3. Klop voor de saus 4 el sojasaus, de sesamolie, het limoensap, de gember, de knoflook, 1 el honing, 1 tl chilisaus en eventueel de miso door elkaar tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel meer sojasaus, honing of chilisaus toe. Voeg een klein scheutje water toe als de saus te dik is.

  4. Meng in een grote kom de noedels met de groenten en de saus. Garneer met het sesamzaad, de korianderblaadjes en wat extra chilisaus.

Per portie: 398 kcal | 46 g koolhydraten | 19 g eiwit | 14 g vet

Receptuur: Martina Silbrníková

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)