Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Som tam met spruitjes

Som tam met spruitjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook en zet een kom ijswater klaar. Blancheer de bonen ca. 2 minuten tot ze net beetgaar zijn. Giet af en leg de bonen ca. 3 minuten in het ijswater. Giet weer af en laat goed uitlekken.

  2. Doe de spruitjes, de wortel, de tomaten en de bonen in een grote kom en breng licht op smaak met zout en peper.

  3. Stamp met een vijzel de knoflook en het pepertje grof. Voeg het limoensap, de suiker en de vissaus toe en meng goed. Schenk bij de groenten en meng goed.

  4. Verdeel de salade over 2 borden en bestrooi elk met de koriander en de gehakte pinda’s.

Per portie: 386 kcal | 37 g koolhydraten | 16 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)