Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Spaanse gerechten garnalen

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Laat 3 teentjes knoflook ongepeld. Pel het overige teentje knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Meng de paprika, de citroenparten, alle knoflook, de chorizo, de ui, de olijfolie, de sherryazijn, de tijm en 1½ tl gerooktepaprikapoeder met ruim zout en peper. Verdeel het mengsel over een grote braadslee. Bak ca. 25 minuten in de oven, tot de groente zwartgeblakerd is.

  2. Verwijder de hele teentjes knoflook uit de braadslee. Leg de garnalen in de braadslee en zet terug in de oven. Bak 5-10 minuten in de oven tot de garnalen roze en knapperig zijn.

  3. Druk intussen de knoflook uit de schil en prak de knoflook met een vork. Roer de knoflook met het citroensap en ½ tl gerooktepaprikapoeder door de mayonaise. Serveer de garnalen met het chorizo-groentemengsel, de aïoli en een bakje met citroenwater om na het eten je vingers in te dopen.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Sarah Cook  Foto's: Ant Duncan  Styling: Rob Merrett Foodstyling: Anna Glover

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)