Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Spaghetti met citroenpesto uit Procida

Spaghetti met citroenpesto uit Procida

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Procida, een eilandje voor de kust van Napels, was de locatie voor de film The Talented Mr Ripley en tevens de Culturele hoofdstad van Italië in 2022. Ondanks alle aandacht en bekendheid, gaat het dorpsleven er gewoon door. Adriana, Antonietta, Enza, Maria en Teresa zijn buren en vriendinnen via het lokale koor. Ze delen een liefde voor koken. Dit recept is geweldig voor als je onverwachts gasten krijgt of als je iets snels wilt koken dat naar een lang weekend in Italië smaakt.

Bereiding

  1. Schil eerst de citroenen: je hebt alleen de schillen nodig. Met een fileermes, dat een flexibel lemmet heeft, kun je het witte deel van de schil goed wegsnijden. Houd de schil op een plank met het witte deel omhoog met een vinger vast en laat het mes met je andere hand horizontaal onder het witte deel glijden (van je vingers weg alsjeblieft). Zo blijft alleen de gele schil over.

  2. Hak de gele schillen fijn. Zeef de pitjes uit het citroensap. Hak de peterselie, munt en knoflook grof, en maal deze ingrediënten met een snuf zout, de chilivlokken en olijfolie in een keukenmachine fijn. Hak de pijnboompitten grof, doe ze bij het mengsel en maal alles tot een grove pasta. Voeg de helft van de parmezaan toe en maal nog even kort. Proef hoe zuur het is en voeg zo nodig een paar eetlepels water toe.

  3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pesto intussen in een grote slakom. Leng hem aan met een soeplepel heet pastawater om er meer een saus van te maken. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookwater. Hussel de pasta met de pesto en voeg de rest van de kaas toe. Doe er zo nodig meer pastawater bij, zodat de saus de spaghetti lekker bedekt.

  4. Serveer meteen. Dit gerecht zou op je repertoire moeten staan!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Pasta Grannies

€ 29,99
cover pasta grannies