Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus

In samenwerking met Lindenhoff
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Als er één gerecht is waar echt iedereen aan tafel blij van wordt, dan is het spaghetti met balletjes in tomatensaus. Lindenhoff-slager Bert geeft tips hoe je de lekkerste balletjes draait.

Bereiding

  1. Doe het gehakt met het broodkruim, het ei, flink wat zout en peper, een snuf nootmuskaat en de venkelzaadjes in een kom en kneed alles kort goed door elkaar. Vorm balletjes van gelijke grootte (ca. 3 cm Ø) van het gehakt en rol ze tussen je handpalmen mooi rond.

  2. Snijd het loof van de venkelknollen en houd apart. Snijd de knollen in partjes. Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur en braad er de gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar in. Schep de balletjes voorzichtig uit de pan en houd apart. Leg de venkelpartjes in de pan en bak ze in het hete bakvet ca. 5 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit nog 2 minuten mee. Blus af met de tomatenpassata en voeg de oregano toe. Breng rustig aan de kook en zet het vuur laag. Leg de gehaktballetjes in de saus. Verwarm nog rustig door terwijl je de spaghetti kookt. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.

  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met wat zout. Giet de pasta af, maar vang wat van het kookvocht op. Meng de pasta voorzichtig door de saus, zodat je de gehaktballetjes niet stuk maakt. Voeg eventueel een scheutje kookwater toe om het geheel smeuïger te maken. Verdeel de pasta over borden en verkruimel er de ricotta salata over. Maak af met lekkere olijfolie en het venkelloof.

Receptuur, foodstyling en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)