
Spareribs met oolong-rub
Gemiddeld
ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd
ca. 3 uur en 30 minuten wachttijdca. 3 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwijder het vlies aan de binnenkant van de spareribs of vraag de slager dit te doen. Breng 1,4 l water aan de kook en meng er 2 el oolongthee, het zout en de suiker doorheen. Laat ca. 8 minuten trekken, zeef de thee en laat afkoelen. Leg het stuk spareribs in zijn geheel in de theemarinade. Laat het vlees ca. 3 uur in de koelkast marineren.
Wrijf 2 el oolongthee met het komijnzaad, de peperkorrels, het chilipoeder en het fivespicepoeder fijn in een vijzel. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk het vlees met de sojasaus en wrijf het in met het thee-specerijenmengsel. Leg het vlees in een braadslede en braad het ca. 1 uur in de oven.
Meng de honing met 1 el water en bestrijk het vlees rondom met de helft van de aangelengde honing. Bak ca. 30 minuten verder. Bestrijk het vlees met de overige aangelengde honing, verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 190°C / hetelucht: 165°C) en braad nog ca. 30 minuten verder. Neem uit de oven en serveer direct. Lekker met gestoomde paksoi.