Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
boter dennennaalden

Sparrennaaldenboter

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de sparrennaalden in een zeef met kokend water. Laat goed uitlekken en snijd de naalden fijn. Voeg de boter toe aan een mengkom. Gebruik je handen, een handmixer of keukenmachine, om de boter luchtig te kloppen. Doe dit tot de kleur wit wordt.

  2. Voeg de overige ingrediënten, inclusief de sparrennaalden, toe aan de boter. Vouw voorzichtig om tot de ingrediënten goed vermengd zijn. Breng op smaak met zout en peper en zet de boter
    weg in de koelkast.

  3. Haal de boter 30 minuten voor verder gebruik uit de koelkast.

Disclaimer: de spar, den en zilverspar zijn eetbaar, maar pas op voor de taxus. Deze boom, bekend om zijn holle rode vruchten, is extreem giftig. Als jouw kerstboom is bespoten met een brandwerende spray, is je boom niet meer eetbaar. Helaas zijn niet-biologische bomen vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen. Dit is zeker niet goed voor de biodiversiteit en het milieu, maar kan – wanneer je slechts een beperkte hoeveelheid naalden consumeert – geen kwaad.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Eet & drink je kerstboom

€ 21,00
Cover voor Eet & drink je kerstboom