Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
eetbare kerstcadeautjes: truffels

Speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Voor ca. 25 stuks

Bereiding

  1. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine. Meng de roomkaas met het speculaaspoeder en de nootmuskaat. Maak met een kleine ijslepel bolletjes van het ‘deeg’ en leg ze op een met bakpapier beklede schaal. Zet 30 minuten in de koelkast.

  2. Smelt 100 g witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Neem de kom van de pan en laat kort staan. Voeg de overgebleven witte chocolade toe en roer tot deze ook gesmolten is en de chocolade mooi glanst.

  3. Wentel de speculaasbolletjes in de witte chocolade en leg terug op het bakpapier. Rasp direct wat nootmuskaat over de witte chocolade en bestrooi met enkele flakes grof zeezout. Laat opstijven in de koelkast.

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)