
Speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maal de speculaas fijn in een keukenmachine. Meng de roomkaas met het speculaaspoeder en de nootmuskaat. Maak met een kleine ijslepel bolletjes van het ‘deeg’ en leg ze op een met bakpapier beklede schaal. Zet 30 minuten in de koelkast.
Smelt 100 g witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Neem de kom van de pan en laat kort staan. Voeg de overgebleven witte chocolade toe en roer tot deze ook gesmolten is en de chocolade mooi glanst.
Wentel de speculaasbolletjes in de witte chocolade en leg terug op het bakpapier. Rasp direct wat nootmuskaat over de witte chocolade en bestrooi met enkele flakes grof zeezout. Laat opstijven in de koelkast.