Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Een bak speculoosroomijs met een bakje met drie bolletjes ernaast

Speculoosroomijs

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Dit speculoosroomijs is romig, vol van smaak en verrassend simpel om te maken. Je hebt geen ijsmachine nodig, dus iedereen kan genieten van dit overheerlijke ijsje!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Dit speculoosroomijs is romig, vol van smaak en verrassend simpel om te maken. Je hebt geen ijsmachine nodig, dus iedereen kan genieten van dit overheerlijke ijsje!

Bereiding

  1. Doe de speculooskoekjes in een keuken­machine of kom. Maal of druk met het uiteinde van een deegroller tot fijne kruimels.

  2. Verwarm de speculoospasta in een pannetje op laag vuur tot hij is gesmolten en laat een beetje afkoelen. Je kunt de pasta ook in korte intervallen in de magnetron smelten.

  3. Klop de slagroom met een handmixer tot zachte pieken en spatel de gecondenseerde melk, de vanille en de koekkruimels er voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel in een cakevorm of diepvriesbak (ca. 1,2 l inhoud).

  4. Schenk de gesmolten speculoospasta erover het mengsel en swirl de pasta met een tafelmes losjes erdoorheen voor een marmereffect. Dek af en zet minimaal 6 uur, maar liever een nacht, in de diepvries.

  5. Neem het ijs uit de vriezer en laat ca. 5 minuten staan voor je er bolletjes van schept. Bestrooi eventueel met wat zeezoutvlokken en serveer. In de diepvries blijft het ijs drie maanden goed.

Per portie: 519 kcal | 33 g koolhydraten | 4 g eiwit | 41 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Luis Peral Foodstyling: Jessica Mcintosh

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!