
Speculoosroomijs
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de speculooskoekjes in een keukenmachine of kom. Maal of druk met het uiteinde van een deegroller tot fijne kruimels.
Verwarm de speculoospasta in een pannetje op laag vuur tot hij is gesmolten en laat een beetje afkoelen. Je kunt de pasta ook in korte intervallen in de magnetron smelten.
Klop de slagroom met een handmixer tot zachte pieken en spatel de gecondenseerde melk, de vanille en de koekkruimels er voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel in een cakevorm of diepvriesbak (ca. 1,2 l inhoud).
Schenk de gesmolten speculoospasta erover het mengsel en swirl de pasta met een tafelmes losjes erdoorheen voor een marmereffect. Dek af en zet minimaal 6 uur, maar liever een nacht, in de diepvries.
Neem het ijs uit de vriezer en laat ca. 5 minuten staan voor je er bolletjes van schept. Bestrooi eventueel met wat zeezoutvlokken en serveer. In de diepvries blijft het ijs drie maanden goed.