Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie

Spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Rukmini: "Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Rukmini: "Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.

  2. Schep in een ovenschaal de spelt of parelgort, kippenbouillon, zoete aardappel, ui en knoflook door elkaar. Wrijf de chorizo in met de olijfolie en verdeel de stukjes over het parelgortmengsel.

  3. Dek de ovenschaal strak af met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven.

  4. Verwijder de folie en roer de spinazie erdoor.Breng op smaak met het citroensap en wat zeezout en versgemalen zwarte peper en dien heet op.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De makkelijke bakplaat

€ 25,99
Cover De makkelijke bakplaat