
Spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Rukmini: "Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort."
Lees verder onder de advertentie
Rukmini: "Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort."
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.
Schep in een ovenschaal de spelt of parelgort, kippenbouillon, zoete aardappel, ui en knoflook door elkaar. Wrijf de chorizo in met de olijfolie en verdeel de stukjes over het parelgortmengsel.
Dek de ovenschaal strak af met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven.
Verwijder de folie en roer de spinazie erdoor.Breng op smaak met het citroensap en wat zeezout en versgemalen zwarte peper en dien heet op.
Uit het boek
De makkelijke bakplaat
€ 25,99