Spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie
Eenvoudig4 personen75 minuten bereiden
Rukmini: "Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort."
Ingrediënten
- 150 g spelt of parelgort (afgespoeld)
- 350 g kippenbouillon
- 2 grote zoete aardappels (geschild en in blokjes van 2.5 cm)
- 1 rode ui (gepeld en in vieren)
- 5 tenen knoflook (ongepeld)
- 225 g bakchorizo (in stukjes van 2 cm)
- 1 el olijfolie
- 300 g spinazie (grof gesneden)
- sap van 1 citroen
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.
- Schep in een ovenschaal de spelt of parelgort, kippenbouillon, zoete aardappel, ui en knoflook door elkaar. Wrijf de chorizo in met de olijfolie en verdeel de stukjes over het parelgortmengsel.
- Dek de ovenschaal strak af met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven.
- Verwijder de folie en roer de spinazie erdoor.Breng op smaak met het citroensap en wat zeezout en versgemalen zwarte peper en dien heet op.

Uit het boek:
De makkelijke bakplaat