Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Sperziebonensalade

Sperziebonensalade

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Sharon: "Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Sharon: "Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van."

Bereiding

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook in 8 min. beetgaar. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, meng ze met de balsamicoazijn in een ruime kom en laat 10 min. intrekken.

  3. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in plakjes, halveer de cherrytomaten en snijd de appel in blokjes van ongeveer ½ cm.

  4. Schep de aardbeien, tomaten en appel met de sperziebonen en de koolzaadolie voorzichtig door het uienmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Colorful Food

€ 29,99
Colorful Food cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!