Sperziebonensalade
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Sharon: "Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van."
Ingrediënten
- 400 g verse sperziebonen
- 1 rode ui
- 1 el balsamicoazijn
- 100 g aardbeien
- 250 g cherrytomaten
- 1 appel
- 4 el koolzaadolie
- peper en zout
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook in 8 min. beetgaar. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken.
- Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, meng ze met de balsamicoazijn in een ruime kom en laat 10 min. intrekken.
- Ontkroon de aardbeien en snijd ze in plakjes, halveer de cherrytomaten en snijd de appel in blokjes van ongeveer ½ cm.
- Schep de aardbeien, tomaten en appel met de sperziebonen en de koolzaadolie voorzichtig door het uienmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Uit het boek:
Colorful Food