
Spicy kimchi-kipkarbonades met hete honing
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een ovenschaal waar de 8 kipkarbonades net in passen. Roer goed tot het zout is opgelost.
Roer het bakpoeder met het zout los in een kommetje en bestrooi de huid van de kip hier voorzichtig mee. Leg de kip vervolgens met de huidkant naar boven in de marinade zodat de huid niet nat wordt. Zet de kip 1 uur in de koelkast.
Haal de kip uit de marinade en leg in het mandje van de airfryer, zonder bakpapier onderin. Bak de kippendijen 15 tot 20 minuten op 180°C tot de huid goudbruin is.
Als het vlees niet in één keer in de airfryer past, dan bak je eerst de helft en daarna de andere helft. Je kunt de 4 kipkarbonades die je eerst bakt daarna makkelijk even opwarmen door ze 3 minuten op 200°C te bakken.
Meng ondertussen voor de hete honing in een steelpan de vloeibare honing, chilivlokken, geraspte gember en rijstazijn. Breng dit op laag vuur tegen de kook aan en zet het vuur dan uit. De honing moet nog wel warm zijn als je aan de volgende stap begint.
Lak met een kwastje of een lepel de hete honing over de krokante kippenhuid. Serveer meteen.
De airfryerbijbel
€ 34,99