Bereiding

  1. Snipper voor de tomatensaus de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de ui en knoflook met de chilivlokken hierin aan. Voeg vervolgens de tomaten toe. Als de tomaten zacht zijn, breek je ze voorzichtig met een houten lepel. Voeg vervolgens het laurierblad en een handjevol basilicum toe. Laat even koken en verlaag dan het vuur. Laat de saus ongeveer 30 minuten inkoken. Breng vervolgens op smaak met peper en zout (en indien gewenst: extra chilivlokken).
  2. Kook voor de pasta de linguine zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater voor later.
  3. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de mosselen grondig en gooi mosselen weg die kapot zijn of na het spoelen open blijven. Snijd de octopus in stukjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Bak de knoflook kort aan maar let op dat deze niet verbrandt. Voeg de mosselen toe, schenk de witte wijn erbij en dek af met een deksel. Kook tot alle mosselen geopend zijn (3-4 minuten).
  5. Voeg de gamba’s toe en schep goed om. Als de gamba’s bijna gaar zijn, voeg je de octopus toe. Bak deze 2-3 minuten mee. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de zeevruchten met de tomatensaus en roer goed door. Voeg de gekookte linguine toe en schep voorzichtig om. Voeg indien nodig wat van het bewaarde pastawater toe om de saus te binden.
  7. Verdeel de linguine over een grote schaal en top af met peterselie, basilicum en een flinke draai peper.
Pien laat haar eten zien

Uit het boek:

Pien laat haar eten zien
€26,99

Receptuur: Pien Wekking Foto’s: Isabelle Bucx