Spicy pig candy
Eenvoudig6 personen21 minuten bereiden15 minuten wachten
Julius: "Het lichte zout van het gepekelde en gerookte spek, met de specerijen en de suiker... Voor mij een gastronomische delicatesse. Het lekkerst zijn de randjes die zwart maar net niet verbrand zijn. Wauw..."
Ingrediënten
- 100 g bruine basterdsuiker
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl mosterdpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 500 g ontbijtspek (dik gesneden)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Meng de suiker met de knoflookpoeder, de komijn, het mosterdpoeder en de peper. Strooi het mengsel over het spek (beide zijdes) en laat 15 minuten intrekken.
- Bak de spek in 20 tot 22 minuten om en om krokant op de barbecue. Zet in de barbecue een bakje onder het spek!
- Laat de spek even uitlekken op een rekje – of op het rooster dat je even op 2 bakstenen zet – en laat afkoelen tot hij lauw is.

Uit het boek:
Masterclass BBQ