Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Spicy pig candy

Spicy pig candy

  • Eenvoudig

  • 21 minuten bereidingstijd21 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Julius: "Het lichte zout van het gepekelde en gerookte spek, met de specerijen en de suiker... Voor mij een gastronomische delicatesse. Het lekkerst zijn de randjes die zwart maar net niet verbrand zijn. Wauw..."

Bereiding

  1. Meng de suiker met de knoflookpoeder, de komijn, het mosterdpoeder en de peper. Strooi het mengsel over het spek (beide zijdes) en laat 15 minuten intrekken.

  2. Bak de spek in 20 tot 22 minuten om en om krokant op de barbecue. Zet in de barbecue een bakje onder het spek!

  3. Laat de spek even uitlekken op een rekje – of op het rooster dat je even op 2 bakstenen zet – en laat afkoelen tot hij lauw is.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Masterclass BBQ

€ 17,99
Masterclass BBQ cover