Spicy tempeh
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Hak de knoflook en de laos fijn of rasp met een keukenrasp.
Voeg de knoflook, loas, suiker, sambal en ketjap samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat het geheel een minuut doorkoken en draai dan het vuur uit. Roer de limoensap erdoorheen.
Zeef vervolgens het mengsel, dat wat in de zeef achterblijft heb je niet meer nodig. Laat de lak afkoelen.
Snijd de tempeh in de lengte door (in tweeën dus). Snij die dan weer in de breedte in plakjes van circa 0,5 cm.
Frituur de tempeh zo’n 12 minuten (in en frituur of in een pannetje met een laagje olie).
Laat de stukjes tempeh goed uitlekken en bedek ze dan (terwijl de tempeh nog warm is) met de zojuist gemaakte lak (hier komt een redelijk heftige damp van af, ga er alsjeblieft niet met je neus boven hangen, want hoe lekker die tempeh ook is, die geur die er in dit stadium vanaf komt, is dat niet).
Bestrooi de tempeh nu rijkelijk met gochugaru.