Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Spicy tempeh

Spicy tempeh

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Anke: "Oioioi, die tempeh! De eerste maanden ToKokoro Ramen deden we niet aan tofu en tempeh, om de simpele reden dat wij nog geen manier gevonden hadden, waarmee we het echt lekker genoeg vonden om aan onze ramen toe te voegen. Tot we eens een heel goed bereide tempeh proefden en dachten: dit is het! Het kan zeker wel lekker en this is the way! Sinds het op de kaart staat werd het als een tierelier besteld."

Bereiding

  1. Hak de knoflook en de laos fijn of rasp met een keukenrasp.

  2. Voeg de knoflook, loas, suiker, sambal en ketjap samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat het geheel een minuut doorkoken en draai dan het vuur uit. Roer de limoensap erdoorheen.

  3. Zeef vervolgens het mengsel, dat wat in de zeef achterblijft heb je niet meer nodig. Laat de lak afkoelen.

  4. Snijd de tempeh in de lengte door (in tweeën dus). Snij die dan weer in de breedte in plakjes van circa 0,5 cm.

  5. Frituur de tempeh zo’n 12 minuten (in en frituur of in een pannetje met een laagje olie).

  6. Laat de stukjes tempeh goed uitlekken en bedek ze dan (terwijl de tempeh nog warm is) met de zojuist gemaakte lak (hier komt een redelijk heftige damp van af, ga er alsjeblieft niet met je neus boven hangen, want hoe lekker die tempeh ook is, die geur die er in dit stadium vanaf komt, is dat niet).

  7. Bestrooi de tempeh nu rijkelijk met gochugaru.

Fotografie: Da Silva Fotografie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

ToKokoro Ramen

€ 30,00
cover tokokoro