Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Spicy zoete aardappels met zwarte bonen en raclette van Vacherin Fribourgeois AOP

Spicy zoete aardappels met zwarte bonen en raclette van Vacherin Fribourgeois AOP

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de zoete aardappels met koud water aan de kook en kook ze in 15-20 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op de grillstand.

  2. Verhit de olie in een pan en fruit er de bosui ca. 10 minuten in. Giet de zoete aardappels af en laat kort afkoelen. Leg de kaas op een ovenvaste schaal en laat hem onder de grill smelten tot er een mooie korst ontstaat.

  3. Voeg de chipotlepasta en het komijnzaad toe aan de bosuien fruit ca. 1 minuut mee. Voeg de bonen en de helft van de jalapeñoringen toe. Snijd de zoete aardappels in plakken en voeg ook toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Schep het geheel op een bord of schaal en laat er de gesmolten kaas overheen druipen. Maak af met de overige jalapeñoringen.

Per portie: 477 kcal | 36 g koolhydraten | 22 g eiwit | 25 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)