Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Spigola in padella (wilde zeebaars)

Spigola in padella (wilde zeebaars)

  • 00 minuten bereidingstijd00 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Ontpit de olijven en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de zongedroogde tomaten met de olijven, de knoflook en de kappertjes en voeg goede olijfolie toe tot een mooie tapenade ontstaat.

  2. Schil eventueel de asperges en snijd de houtige uiteinden er ruim af. Kook de asperges 8-10 minuten in een ruime pan met water. Giet de asperges af, laat ze schrikken onder koud water en laat ze uitlekken.

  3. Snijd de zeebaars in 8 stukken en dep de stukken goed droog met keukenpapier. Snijd de huid schuin in. Bestrooi de huidzijde en de inkepingen met een beetje zeezout en bestuif met een beetje bloem.

  4. Laat een zware koekenpan goed heet worden en giet er dan pas een beetje olijfolie in. Leg de vis in de pan met de huidzijde naar beneden. Draai het vuur lager en bak de vis 4-5 minuten. Duw wanneer het vel in de pan opkrult de vis een beetje naar beneden. Schep regelmatig het vet uit de pan over de vis (aroseren). Draai de vis om en bak de andere kant minder dan een minuut. Haal de vis uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier.

  5. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Snijd de asperges in de lengte doormidden en leg ze op een warm bord. Leg de zeebaars erbovenop. Maak het bord af met de tapenade, een beetje peterselie, wat goede olijfolie en breng het geheel op smaak met zwarte peper en een beetje zeezout.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)