
Spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit 2 el olie in een grote pan op laag vuur en fruit er de ui in ca. 12 minuten zacht in, maar laat hem niet bruin worden. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 4 minuten mee. Voeg de aardappels toe, bestrooi ze met zout en peper en fruit kort verder. Schenk 75 ml water erbij, zet een deksel op de pan en laat ca. 12 minuten rustig smoren. Roer af en toe door. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en kook ca. 20 minuten zonder deksel tot de aardappels zacht zijn. Laat afkoelen.
Verhit 1 el olie en de boter in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe, bestrooi met zout en peper en laat hem in enkele minuten slinken.
Voeg de geslonken spinazie (inclusief het vocht) en de rucola toe aan de pan met de aardappels. Pureer alles met een staafmixer of in een blender glad. Breng de soep eventueel op smaak met meer zout en peper.
Verhit voor de garnering de olie in een koekenpan en bak er de chorizo enkele minuten in. Voeg de pepers en de knoflook toe en fruit enkele minuten mee tot de knoflook zacht is, maar laat hem niet bruin worden. Verwarm de soep (indien nodig) en verdeel over kommen. Maak af met het chorizomengsel.