Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Spinazie-muntsalade met sinaasappel

Spinazie-muntsalade met sinaasappel

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 2 el olijfolie. Scheur de baguette in stukken en verdeel hem over een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met de knoflookolie en bestrooi met zout en peper. Bak het brood ca. 15 minuten in de oven.

  2. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Breng de eieren met koud water aan de kook en kook ze ca. 5 minuten op laag vuur. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  3. Meng de spinazie, de sinaasappel en de munt met 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Doe de salade in een grote schaal. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakjes. Verdeel de eieren en de baguettecroutons over de salade.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)