Bereiding

  1. Verwarm 500 ml water met het bouillonblokje. Pocheer de kipfilet in 15-20 minuten rustig gaar in de bouillon. Bestrooi de kip met zout en peper en laat hem even afkoelen. Snijd de kip in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd hem in reepjes. Snijd de courgette in reepjes. Snijd de bieslook in sprietjes van ca. 10 cm. Pluk de munt- en korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.
  2. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortel- en courgettereepjes kort in water met wat zout en spoel ze koud onder stromend water. Meng de kipreepjes met de groenten, de kruiden en de noedels.
  3. Week de rijstvellen in warm water. Neem de rijstvellen uit het water en laat ze goed uitlekken. Leg op ieder vel wat van het mengsel en vouw de zijkanten van de vellen naar binnen. Rol de rijstvellen op tot een mooi rolletje. Serveer de spring rolls met nuoc cham om te dippen.

Nuoc cham (dipsaus)
Bereidingstijd: ca. 5 min.
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 bosuitjes
25 g palmsuiker (toko)
4 el vissaus
4 el rijstazijn
sap van ½ limoen
1 Pel en snipper de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn. Snijd de bosuitjes in zeer fijne ringetjes. Rasp de palmsuiker. Meng alle ingrediënten met 150 ml water.