Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Spritz

Spritz

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

Kate Hawkings: "De Venetianen kunnen claimen dat zij de Spritz hebben uitgevonden. Dit drankje werd oorspronkelijk gemaakt met lokale amaro (Italiaanse kruidenbitter) en witte wijn en aangelengd met bruiswater; ideaal om aan het eind van een warme zomerdag de eerste dorst te lessen."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Kate Hawkings: "De Venetianen kunnen claimen dat zij de Spritz hebben uitgevonden. Dit drankje werd oorspronkelijk gemaakt met lokale amaro (Italiaanse kruidenbitter) en witte wijn en aangelengd met bruiswater; ideaal om aan het eind van een warme zomerdag de eerste dorst te lessen."

Bereiding

  1. Meng de prosecco met de Aperol en het bruiswater in een groot wijnglas of stevig whiskyglas met ijs. Garneer met een schijfje citroen of sinaasappel.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Het kleine boek voor aperitieven

€ 12,95
Het kleine boek voor aperitieven
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!