Spruitenbladsalade met spekjesdressing
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwijder de buitenste bladen van de spruiten. Haal er voor de salade de grootste groene blaadjes af (de binnenste kropjes kun je gebruiken voor spruitjesstamppot of om te wokken). Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook. Blancheer er de blaadjes ca. 1 minuut in. Spoel ze meteen koud af in een zeef en laat goed uitlekken.
Klop de olijfolie met de azijn, de mosterd, de honing, zout en peper tot een dressing. Meng de kappertjes door de dressing. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd het spek in kleine blokjes en bak het in ca. 10 minuten op laag vuur uit. Neem het spek uit de pan. Pel en snipper de sjalot en fruit hem in het spekvet. Meng het warme spek en de sjalot door de dressing. Meng de dressing met de spruitenblaadjes. Brokkel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi met de pompoenpitten.