Spruitjeshachee met gebakken ei
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Schil de pastinaken en snijd ze in staafjes. Kook ze ca. 5 minuten in kokend water, giet af en laat een paar minuten droogstomen. Meng het mosterdpoeder, de bloem, zout en peper en wentel de pastinaken erin. Doe 2 el olie in een braadslee en zet 5 minuten in de oven. Schep de pastinaken om in de olie zodat ze bedekt zijn en rooster ze ca. 30 minuten in de oven. Neem uit de oven en druppel de honing eroverheen.
Bak de spekreepjes in een koekenpan knapperig. Schep ze uit het eigen vet en leg ze op een bord. Zet het vuur laag en voeg 50 g boter, de uien en een snuf zout toe aan het vet. Fruit de uien er in ca. 30 minuten heel zacht in. Zet het vuur hoger, voeg de spruitjes en de pastinaken toe en bak ze 10-15 minuten goudbruin.
Schenk kokend water over de doperwten. Laat 1 minuut staan, giet af en doe de doperwten in een kom. Voeg een snufje zout toe en kneus de doperwten lichtjes met een vork. Voeg de doperwten en de spekreepjes toe aan het spruitjesmengsel in de pan en verwarm het geheel al omscheppend. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Verhit 50 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en breek de eieren erin. Bestrooi met de chilivlokken en bedruip 2-3 minuten met de boter tot de randjes van de spiegeleieren goudbruin zijn. Meng voorzichtig de roquefort door de spruitjes hachee en serveer met de eieren.