Bereiding

Zelf kroketten maken? Jazeker! Foodieskok Willem laat zien hoe het moet.

  1. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Was de boerenkool. Doe de aardappels in een pan met koud water zodat ze goed onder water staan. Voeg een snufje zout toe en leg de boerenkool op de aardappels. Kook het geheel met een deksel op de pan in 25-30 minuten gaar.
  2. Giet de aardappels en de boerenkool af en laat ze droogstomen. Stamp het geheel fijn, meng er de boter doorheen en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er op een schaal rolletjes van. Dek af met vershoudfolie en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
  3. Snijd de boerenkoolrolletjes in stukken en wentel ze door de bloem. Wentel ze vervolgens door het eiwit en de panko. Wentel ze nogmaals door het eiwit en de panko. Laat de kroketjes ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160°C. Frituur de kroketjes in 4-5 minuten goudbruin in de olie. Schep ze voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de kroketjes warm met mosterdmayonaise.

© fotografie: Stephan van Raaij / Foodstyling en receptuur: Willem van Santen / Styling: Femke van Waveren