Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
  2. Maak de venkel schoon, houd wat venkelgroen achter en snijd knollen in stukjes. Voeg in de laatste 5 minuten de venkel toe aan de aardappelen en kook mee.
  3. Verwijder het loof van de radijsjes. Was de radijsjes en snijd in dunne plakken. Bak in de koekenpan de radijsjes in de olijfolie tot ze mooi lichtbruin zijn. Snijd de zwarte olijven in vieren.
  4. Giet de aardappelen en de venkel af en stamp ze tot een puree. Knip het venkelgroen fijn. Roer het venkelgroen, de volle melk en een klontje gezouten roomboter door de puree. Voeg de radijs toe. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Meng ten slotte de zwarte olijven erdoor.
Stamppotbijbel

Uit het boek:

Stamppotbijbel
€25,00

Receptuur: Werner Drent Fotografie: Saskia Lelieveld