Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
  2. Was de zeekraal, verwijder de worteltjes en de harde stengeldelen. Doe de zeekraal met de witte wijn in een steelpannetje en kook zachtjes in 8 tot 10 minuten beetgaar. Haal de pan van vuur en roer de crème fraîche en een snuf nootmuskaat erdoor.
  3. Spoel de gamba’s onder koud water en dep ze goed droog. Pel de knoflooktenen en hak fijn. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak het knoflook heel lichtbruin. Voeg vervolgens de gamba’s toe. Bak al omscheppend in 3 tot 4 minuten gaar.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper. Roer dan de zeekraal met de crème fraîche door de stamppot. 
  5. Serveer de stamppot met de gamba’s en een partje limoen.
Stamppotbijbel

Uit het boek:

Stamppotbijbel
€25,00

Receptuur: Werner Drent Fotografie: Saskia Lelieveld