Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Stamppot met zeekraal en gebakken gamba's

Stamppot met zeekraal en gebakken gamba’s

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Werner Drent: "Voeg geen zout toe aan dit gerecht, want zeekraal heeft in zout water gelegen en is dus al zout genoeg van zichzelf."

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.

  2. Was de zeekraal, verwijder de worteltjes en de harde stengeldelen. Doe de zeekraal met de witte wijn in een steelpannetje en kook zachtjes in 8 tot 10 minuten beetgaar. Haal de pan van vuur en roer de crème fraîche en een snuf nootmuskaat erdoor.

  3. Spoel de gamba’s onder koud water en dep ze goed droog. Pel de knoflooktenen en hak fijn. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak het knoflook heel lichtbruin. Voeg vervolgens de gamba’s toe. Bak al omscheppend in 3 tot 4 minuten gaar.

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper. Roer dan de zeekraal met de crème fraîche door de stamppot. 

  5. Serveer de stamppot met de gamba’s en een partje limoen.

Receptuur: Werner Drent Fotografie: Saskia Lelieveld

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Stamppotbijbel

€ 33,99
Cover voor Stamppotbijbel