Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Steak met soja-gemberboter

Steak met soja-gemberboter

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de zachte boter met de lente-ui en de gember en voeg beetje bij beetje de sojasaus toe.

  2. Zet een grote braadslee of bakplaat waar de steaks in passen in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C).

  3. Laat een grote koekenpan of nog liever een gietijzeren skillet in ca. 10 minuten goed heet worden. Voeg de olie toe.

  4. Leg de steaks in de hete pan. Pak de steaks vast met een tang en druk de zijkanten kort tegen de bodem van de pan om ze te bruinen. Bak de steaks vervolgens aan beide kanten, druk ze met een tang tijdens het bakken goed aan en draai ze regelmatig om. Zet het vuur iets lager als het oppervlak te donker kleurt. Bak de steaks in totaal 4 minuten tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Leg de steaks op de voorverwarmde bakplaat en zet in de oven. Bak nog 2 minuten (rare) tot 5 minuten (medium-rare) in de oven tot het gewenste resultaat. Schep op iedere steak wat van de soja-gemberboter en laat hem smelten. Lekker met friet.

Per portie: 515 kcal | 1 g koolhydraten | 49 g eiwit | 35 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Diana Henry Foto’s: Toby Scott Foodstyling: Ellie Jarvis Styling: Luis Peral

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)