Bereiding

  1. Breng voor de zoetzure marinade de suiker en de azijn in een pannetje aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Voeg er 100 ml koud water aan toe en laat afkoelen. Was de radijsjes en rettich goed en schaaf ze met een mandoline in dunne plakjes van ca ½ mm. Leg ze in de koude zoetzure marinade.
  2. Meng voor de pittige marinade de sojasaus, de ketjap manis en de sambal oelek. Snijd van de tempeh 8 mooie plakken van ca. 1 cm dik. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de plakken tempeh in 4-5 minuten goudbruin. Haal ze uit de frituurolie en leg ze kort in de pittige marinade. Snijd de shiitakes in plakjes van 1 cm dikte en bak ze ca. 3 minuten in 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet een kookpan waar een bamboe stoommandje op past op het vuur met een bodempje water erin en breng aan de kook. Stoom de buns 2-3 minuten in een stoommandje. Neem de buns uit het stoommandje en snijd ze in. Beleg de broodjes met de tempeh, de zoetzure radijs en rettich, de taugé, de shiitakes, de gebakken uitjes en maak af met de srirachamayonaise.

*Zelf maken? Meng 50 g mayonaise met 25 g sriracha en een scheutje limoensap.

Dit recept komt uit de foodies special’ Lekker Vegetarisch! Bestel hem nú in de foodies webshop.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren