Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
magimix spongecake

Steamed sponge cake met gekonfijte kumquats

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de kumquats met heet water en wrijf ze droog. Snijd de kumquats in kwarten en verwijder met een klein mesje het wit aan de binnenkant. Doe de kumquats met 200 g suiker, 200 ml water en de steranijs in de rvs-kom. Sluit de kom en start het programma sudderen voor ca. 40 minuten.

  2. Giet de gekonfijte kumquats in een kom en laat ze afkoelen. Maak de rvs-kom schoon en plaats op de Cook Expert. Plaats de eiwitklopper in de kom. Doe de eieren, het eiwit, 150 g suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in de kom en klop ca. 10 minuten met het programma stijfgeklopt eiwit.

  3. Spatel het zelfrijzend bakmeel rustig door het eimengsel. Giet het beslag in een ingevette tulbandvorm. Maak de rvskom schoon en vul hem met 500 ml warm water. Plaats de kom op de Cook Expert. Plaats de XXL stoomkoker op de rvskom. Zet de tulbandvorm in de XXL stoomkoker en sluit af met
    het deksel. Start het programma stomen voor 40 minuten.

  4. Controleer de gaarheid van de cake door er een satéprikker in te steken. De prikker moet er droog weer uit komen. Stort de cake direct op een schaal en laat hem kort afkoelen. Serveer de cake met de gekonfijte kumquats.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)