Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Sticky chicken

Sticky chicken met pittige mangosalade

In samenwerking met ABC
  • Gemiddeld

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de marinade

Voor de mangosalade

Voor de saladedressing

Voor deze lekkere sticky kippenvleugels is sweet soy sauce de held in je keuken.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediĆ«nten voor de marinade goed door elkaar. Doe de kippen vleugels in een afsluitbare bak, schenk er 1ā„3 van de marinade bij en laat ca. 1 uur marineren. Doe de rest van de marinade in een steelpan.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hete lucht: 180Ā°C). Meng voor de mangosalade intussen de mango, komkommer en wortel in een kom. Klop alle ingrediĆ«nten voor de saladedressing door elkaar en schenk het eroverheen. Hussel alles goed door, breng op smaak met fijngehakte munt en zet koud weg.

  3. Leg de gemarineerde kip op een ovenrooster en bak 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180Ā°C / hetelucht: 160Ā°C), keer de kip en bak nog 20 minuten verder.

  4. Breng de overige marinade aan de kook. Laat hem inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat en neem van het vuur.

  5. Neem de kip uit de oven en bestrijk hem met de ingekookt marinade voor het sticky chicken effect. Bestrooi de kip met de lente-ui en de sesamzaadjes. Strooi de gehakte cashewnoten over de mangosalade en serveer het geheel.

Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

ABC Sweet Soy Sauce

ABC Sweet Soy Sauce is een dikke, stroperige saus die natuurlijk gezoet is met palmsuiker en voegt een typische zoete smaak toe aan elk gerecht.

Deze sweet soy sauce, die je ook kent als Ketjap Manis, is een zoete sojasaus uit Indonesiƫ. De dikke stroperige sojasaus heeft een zoete smaak en wordt gebruikt voor onder andere sambals, bami, nasi en vleesgerechten. In vergelijking met sojasaus wordt ketjap minder gebruikt als koude (dip)saus.

Ketjap is ook een veelgebruikt ingrediƫnt in marinades voor vlees, gevogelte, vis, groenten of tofu, zoals in dit recept. Behalve de typische zoete smaak, voegt hij ook een mooi glanslaagje toe wanneer je hem laat indikken en gebruikt om je gerecht mee te bestrijken.

Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter

Sticky chicken met pittige mangosalade