Sticky chicken met pittige mangosalade
Gemiddeld
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Doe de kippen vleugels in een afsluitbare bak, schenk er 1⁄3 van de marinade bij en laat ca. 1 uur marineren. Doe de rest van de marinade in een steelpan.
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Meng voor de mangosalade intussen de mango, komkommer en wortel in een kom. Klop alle ingrediënten voor de saladedressing door elkaar en schenk het eroverheen. Hussel alles goed door, breng op smaak met fijngehakte munt en zet koud weg.
3. Leg de gemarineerde kip op een ovenrooster en bak 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C), keer de kip en bak nog 20 minuten verder.
4. Breng de overige marinade aan de kook. Laat hem inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat en neem van het vuur.
5. Neem de kip uit de oven en bestrijk hem met de ingekookt marinade voor het sticky chicken effect. Bestrooi de kip met de lente-ui en de sesamzaadjes. Strooi de gehakte cashewnoten over de mangosalade en serveer het geheel.