
Sticky clementinecake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
2. Bekleed een cakeblik (ca. 12×25 cm) met bakpapier. Klop de boter met de suiker romig en licht. Klop de sinaasappel- en clementineschil erdoorheen. Klop beetje bij beetje de geklutste eieren erdoorheen. Spatel de bloem, het bakpoeder en het amandelmeel erdoorheen. Voeg de melk en het sap van 2 clementines toe en klop tot een glad beslag.
3. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in ca. 1 uur en 10 minuten goudbruin in de oven. Controleer of hij gaar is door te kijken of een houten prikker er droog uitkomt. Laat de cake in de vorm ca. 5 minuten afkoelen.
4. Klop intussen het overige clementinesap met de poedersuiker. Lepel het langzaam over de warme cake. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Neem uit de vorm en snijd in plakken.