Sticky duck met komkommer- lente-uisalade
Gemiddeld
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg de eendenbouten in een kleine ovenschaal. Meng het vijfkruidenpoeder met ½ tl zeezout en wrijf de eendenbouten ermee in. Bak ze ca. 1 uur in de oven en bedruppel ze daarbij af en toe met het bakvet.
Laat de eendenbouten even uitlekken, schep met een lepel de hoisinsaus eroverheen en bak ze nog ca. 30 minuten in de oven. Bestrijk ze daarbij af en toe met de hoisinsaus tot ze glanzend en plakkerig zijn. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten.
Klop de sojasaus, de sesamolie, de honing en de rijstwijnazijn tot een dressing. Meng de komkommer, de lente-ui en de edamame met
de dressing. Meng de waterkers erdoorheen en serveer bij de eend.