Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sticky duck met komkommer- lente-uisalade

Sticky duck met komkommer- lente-uisalade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg de eendenbouten in een kleine ovenschaal. Meng het vijfkruidenpoeder met ½ tl zeezout en wrijf de eendenbouten ermee in. Bak ze ca. 1 uur in de oven en bedruppel ze daarbij af en toe met het bakvet.

  2. Laat de eendenbouten even uitlekken, schep met een lepel de hoisinsaus eroverheen en bak ze nog ca. 30 minuten in de oven. Bestrijk ze daarbij af en toe met de hoisinsaus tot ze glanzend en plakkerig zijn. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten.

  3. Klop de sojasaus, de sesamolie, de honing en de rijstwijnazijn tot een dressing. Meng de komkommer, de lente-ui en de edamame met
    de dressing. Meng de waterkers erdoorheen en serveer bij de eend.

Per portie: 475 kcal | 18 g koolhydraten | 46 g eiwit | 23 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Sam Stowell Foodstyling: Katy Greenwood Styling: Louis Peral

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)