Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Sticky geroosterde kip met pruimen en steranijs

Sticky geroosterde kip met pruimen en steranijs

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de kip, de olie, het pimentpoeder, zout en peper in een grote braadslee. Roer de pruimen, de sjalot, de sojasaus, de honing, het kaneelstokje en de steranijs erdoorheen en schep alles om.

  2. Schenk de bouillon erbij en rooster 30-35 minuten in de oven, tot de saus sticky en gekaramelliseerd is. Roer regelmatig. Voeg wat extra bouillon toe als het mengsel te droog wordt. Lepel het braadvocht over de kip en serveer eventueel met kleefrijst en paksoi.

Per portie: 215 kcal | 14 g koolhydraten | 19 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith, Chetna Makan & Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Max Robinson Foodstyling: Seiko Hatfield

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)