Bereiding

  1. Leg de kipfilets tussen twee stukken bakpapier en druk ze met een deegroller plat tot een dikte van ca. 1 cm. Meng de sojasaus met de hoisinsaus, de honing, de azijn, de sesamolie en de knoflook in een grote kom. Zet 3 el van de marinade apart. Meng de kip door de overige marinade in de kom en laat afgedekt 3-12 uur in de koelkast marineren of 30 minuten op kamertemperatuur (als je weinig tijd hebt).
  2. Verhit de olie in een ruime hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Haal de kipfilets uit de marinade en bak ze in 3 minuten per kant goudbruin in de hete olie. Leg de kip op een bord en zet afgedekt apart.
  3. Voeg de wortel toe aan de pan en fruit hem in ca. 5 minuten zacht. Voeg de gember en ¾ van de lente-ui toe en fruit 1 minuut mee tot de aroma’s vrij komen. Roer wat zout en peper en de rijst erdoorheen en fruit nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer alles goed door elkaar. Dek de pan af en zet het vuur laag, zodra het geheel begint te borrelen. Laat ca. 25 minuten heel rustig koken.
  4. Haal het deksel van de pan en roer de erwten door de rijst. Leg de kip erbovenop en schenk eventuele braadsappen van het bord erover. Dek de pan weer af en gaar het geheel nog ca. 15 minuten op laag vuur tot de bouillon volledig opgenomen is en de kip en de rijst gaar zij n. Zet het vuur uit en laat afgedekt nog ca. 5 minuten rusten.
  5. Haal het deksel van de pan en bestrijk de kip met de achtergehouden marinade. Bestrooi met de koriander en de rest van de lente-ui.

Per portie: ca. 588 kcal

41 g eiwit | 13 g vet | 64 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Robert Billington Styling: Rachel Vere Foodstyling: Amy Kinnear