
Sticky miso-notenmix
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180ā°C / hetelucht: 160ā°C). Verdeel de cashewnoten, de pindaās en de amandelen over een of twee bakplaten en rooster ca. 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Doe de suiker en het water in een kleine koekenpan op laag vuur. Laat de suiker al roerend smelten. Draai het vuur wat hoger als alle suiker is gesmolten en wentel met de pan tot je een donkergouden karamel hebt. Neem van het vuur en roer direct voorzichtig de sesamolie erdoorheen.
Roer met een vork voorzichtig de miso erdoorheen ā de karamel kan spetteren. Neem de noten uit de oven en doe samen met de pompoenpitten, de zonnebloempitten en de peper in een kom. Schenk al roerend snel de karamel erbij, tot alle noten en pitten bedekt zijn ā alles moet in klontjes aan elkaar blijven plakken.
Schraap het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen en krokant worden. Verdeel in brokjes en eet direct op, of