Bereiding

Oktober: de temperatuur neemt af en de wind neemt toe. Met het korter worden van de dagen is er niets fijner dan het thuis extra gezellig maken. Deze sticky toffee gebakjes met pecannoten zijn de ultieme traktatie op donkere dagen! Met het vers bladerdeeg van Tante Fanny heb je ze al in een half uur op tafel. Of de salontafel dus…

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Hak de pecannoten grof. Meng het eiwit met de kristalsuiker en de pecannoten. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 gelijke rechthoeken.
  2. Bestrijk het bladerdeeg met het pecannotenmengsel en leg de rechthoeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  3. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er het merg uit. Pureer de dadels fijn met het vanillemerg, de dulce de leche en wat zout.
  4. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Verdeel de dadelcrème over 6 van de bladerdeegrechthoekjes. Verdeel de slagroom eroverheen en leg er de overige bladerdeeg rechthoekjes op.

Met het korter worden van de dagen is er niets fijner dan het thuis extra gezellig maken. Deze sticky toffee gebakjes met pecannoten zijn de ultieme traktatie op donkere dagen! <3Met wie kruip jij op de bank om van dit heerlijke comfort food te genieten? Vind het volledige recept hier: https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/sticky-toffee-gebakjes-pecannoten Tante Fanny Nederland

Geplaatst door Foodies Magazine op Vrijdag 13 oktober 2017

Variatietip

Met deze gemakkelijk te maken traktatie kun je prima variëren. Hou je niet zo van karamel? Vervang de dulce de leche dan voor honing en de pecannoten voor walnoten.
Kijk voor verkrijgbaarheid bij jou in de buurt op tantefanny.nl.