Sticky toffee puddings
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Pureer de dadels met het vanillemerg, het bakpoeder en ca. 250 ml warm water in een keukenmachine.
Klop 75 g boter met de bruine basterdsuiker romig. Voeg al kloppend een voor een de eieren en 3 el stroop toe. Zeef het bakmeel en een snufje zout eroverheen en meng het er voorzichtig doorheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Spatel de dadelpuree door het beslag en verdeel het beslag over 4-6 met boter ingevette cakevormpjes. Bak 20-25 minuten in de oven.
Breng voor de toffeesaus de slagroom met 2 el boter, de muscovadosuiker en 3 el stroop in een ruime pan op laag vuur aan de kook. Kook de saus ca. 3 minuten op laag vuur en roer regelmatig.
Neem de puddings uit de oven en laat ze kort afkoelen. Stort ze uit de vormpjes, schenk de toffeesaus er royaal overheen en dien nog warm op.