Bereiding
Dit cakeje is de ultieme comfort food. Zodra je een hap neemt van deze sticky toffee puddings blijf je verlangen naar meer.
- Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Pureer de dadels met het vanillemerg, het bakpoeder en ca. 250 ml warm water in een keukenmachine.
- Klop 75 g boter met de bruine basterdsuiker romig. Voeg al kloppend een voor een de eieren en 3 el stroop toe. Zeef het bakmeel en een snufje zout eroverheen en meng het er voorzichtig doorheen.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Spatel de dadelpuree door het beslag en verdeel het beslag over 4-6 met boter ingevette cakevormpjes. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Breng voor de toffeesaus de slagroom met 2 el boter, de muscovadosuiker en 3 el stroop in een ruime pan op laag vuur aan de kook. Kook de saus ca. 3 minuten op laag vuur en roer regelmatig.
- Neem de puddings uit de oven en laat ze kort afkoelen. Stort ze uit de vormpjes, schenk de toffeesaus er royaal overheen en dien nog warm op.
Per portie: ca. 561 kcal
7 g eiwit | 22 g vet | 83 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Janneke Duister