Bereiding

  1. Doe het vlees in een grote plastic kom en voeg de wijn, de azijn, de kaneelstokjes, de knoflook, het laurierblaadje, de oregano, de piment, de kruidnagel en de nootmuskaat toe. Laat zo lang mogelijk marineren, maximaal 12 uur.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Giet het vlees af en houd de marinade apart. Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg 1 el olie toe. Bak de sjalot 4-5 minuten, tot ze net goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de pan. Gebruik de rest van de olie om het vlees in porties bruin te bakken. Doe de sjalot, het vlees, de marinade, de tomatenpuree en de tomatenblokjes in de pan. Vul het blik van de tomaten met water en voeg dit ook toe. Voeg de suiker toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. Bak ca. 2 uur in de oven en roer halverwege door. Neem uit de oven, gooi de kaneelstokjes en het laurierblad uit de pan, breng op smaak met zout en peper en serveer met de pappardelle.

Per portie (8): ca. 339 kcal
40 g eiwit | 16 g vet | 5 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann