Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
stifado

Stifado (Grieks stoofvlees)

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 35 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Proef de Griekse smaken met dit Stifado recept, mals stoofvlees gemarineerd in een rijke mix van wijn en kruiden.

Bereiding

  1. Doe het vlees in een grote plastic kom en voeg de wijn, de azijn, de kaneelstokjes, de knoflook, het laurierblaadje, de oregano, de piment, de kruidnagel en de nootmuskaat toe. Laat zo lang mogelijk marineren, maximaal 12 uur.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Giet het vlees af en houd de marinade apart. Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg 1 el olie toe. Bak de sjalot 4-5 minuten, tot ze net goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de pan. Gebruik de rest van de olie om het vlees in porties bruin te bakken. Doe de sjalot, het vlees, de marinade, de tomatenpuree en de tomatenblokjes in de pan. Vul het blik van de tomaten met water en voeg dit ook toe. Voeg de suiker toe en breng zachtjes aan de kook.

  3. Bak ca. 2 uur in de oven en roer halverwege door. Neem uit de oven, gooi de kaneelstokjes en het laurierblad uit de pan, breng op smaak met zout en peper en serveer met de pappardelle.

Per portie: 339 kcal | 5 g koolhydraten | 40 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (6 stemmen)