Stoofpeertjes-strudel met spek en ui
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Leg het ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een pan en bak er de ui in ca. 10 minuten licht bruin in. Strooi het komijnzaad over de uien en breng op smaak met zout en peper.
Neem de stoofpeertjes uit de siroop, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in partjes. Neem het spek uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan. Rol het bladerdeeg af en leg het inclusief het bijgeleverde bakpapier op de bakplaat. Bestrooi de helft van de lange zijde van het deeg met het paneermeel. Verdeel de stukjes stoofpeer, de plakjes spek en de gebakken uien over het paneermeel. Verbrokkel de blauwschimmelkaas eroverheen.
Rol met de Tante Fanny-rasterroller over de onbelegde lange zijde van het deeg om inkepingen te maken. Vouw het rasterdeeg voorzichtig over de vulling. Druk de deegranden stevig op elkaar en druk ze aan met een vork.
Kluts de eidooier met 1 el melk en bestrijk het deeg ermee. Bak de strudel in ca. 35 minuten goudbruin en krokant in de oven.