Stoofperen
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
ca. 4 uur en 30 minuten wachttijdca. 4 u. en 30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Schil de stoofperen met een dunschiller en zet in de pot van de slowcooker.
Roer de rode wijn, het druivensap en de basterdsuiker door elkaar en schenk bij de stoofpeertjes in de pot.
Doe het vanillestokje, de steranijs, kaneelstokjes en kruidnagels bij de stoofperen in de pot en gaar de peertjes 6 uur op Low of 4,5 uur op High.
Mocht je het lekker vinden dan kun je het sap inkoken en indikken. Dat gaat zo: schenk het sap van de stoofperen in een steelpannetje en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Maak een maizenapapje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Voeg het maizenapapje toe aan het ingekookte sap en kook al roerend nog zo’n 5 minuten door, tot de saus begint in te dikken.