Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Stoofperen

Stoofperen

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur en 30 minuten wachttijdca. 4 u. en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal stoofperen
10

Ingrediënten

Voor het maizenapapje

Benodigdheden

  • slowcooker
Zelf stoofperen maken? Dat doe je met gemak in de slowcooker! Dit fijne recept van Sabine Koning laat zien hoe je dat doet.
Tip van Sabine
Voor de variatie kun je ook witte stoofpeertjes maken! Gebruik in plaats van rode wijn dan witte wijn, appelsap in plaats van druivensap en gebruik witte basterdsuiker in plaats van donkere basterdsuiker.

Bereiding

  1. Schil de stoofperen met een dunschiller en zet in de pot van de slowcooker.

  2. Roer de rode wijn, het druivensap en de basterdsuiker door elkaar en schenk bij de stoofpeertjes in de pot.

  3. Doe het vanillestokje, de steranijs, kaneelstokjes en kruidnagels bij de stoofperen in de pot en gaar de peertjes 6 uur op Low of 4,5 uur op High.

  4. Mocht je het lekker vinden dan kun je het sap inkoken en indikken. Dat gaat zo: schenk het sap van de stoofperen in een steelpannetje en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Maak een maizenapapje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Voeg het maizenapapje toe aan het ingekookte sap en kook al roerend nog zo’n 5 minuten door, tot de saus begint in te dikken.

Wat vind jij van dit recept?

2 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Het vega slowcookerboek

€ 22,99
Het vega slowcookerboek