
Stroganoffsaus
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig erin. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee.
Voeg de paprika en de champignons toe. Bak 6-8 minuten, tot het vocht van de champignons grotendeels is verdampt.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en laat ca. 5 minuten zachtjes koken, zodat de saus iets indikt.
Zet het vuur laag of neem de pan van het vuur. Roer de zure room en de mosterd erdoorheen tot alles goed gemengd is. Laat het niet meer koken, anders kan de zure room schiften.
Proef en breng op smaak met extra zout en peper. Schep in een schaal en maak de stroganoffsaus af met de fijngehakte peterselie.