Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Stromboli met pesto en paprika

Stromboli met pesto en paprika

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los de verse gist en de suiker op in ca. 200 ml lauwwarm water en laat het mengsel ca. 15 minuten rusten. Meng het meel met het zout en vorm er een kring van op een schoon werkblad.

  2. Schenk het gistmengsel in het midden van de kring. Meng het meel en het water met je vingertoppen tot een deeg. Kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je een dun vlies van het deeg kunt vormen zonder dat het scheurt.

  3. Vorm een bal van het deeg en leg hem in een met een beetje olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg ca. 1 uur rijzen.

  4. Laat de paprika uitlekken en dep hem goed droog met keukenpapier. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Stort het deeg op een met meel bestoven werkblad en druk er voorzichtig de lucht uit. Rol het deeg uit tot een dunne, rechthoekige lap.

  5. Bestrijk het deeg met de pesto en verdeel er de paprikareepjes en de mozzarella over. Rol het deeg op en druk de randen goed op elkaar. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en bestuif hem met meel. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 40 minuten rijzen op een warme plek.

  6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bak de stromboli 30-35 minuten in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: In-Petto, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)