Bereiding

 

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Maak de sugarsnaps eventueel schoon en blancheer ze ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Giet de sugarsnaps af en spoel ze met koud water.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Kneus de peperkorrels grof in de vijzel. Breng de biefstukken op smaak met zout en peper en wentel de zijkanten in de peperkorrels. Maak de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken.
  3. Verhit 2 el boter en bak er de biefstukken rondom in 3-4 minuten goudbruin in. Neem het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal. Bak ca. 8-10 minuten in de oven, tot het vlees veerkrachtig maar niet hard aanvoelt. Voeg 2 el boter toe aan het bakvet en bak er de oesterzwammen ca. 4 minuten in.
  4. Blus de oesterzwammen af met de slagroom en laat ca. 3 minuten inkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem het vlees uit de oven en laat ca. 2 minuten rusten. Verwarm de sugarsnaps in het kookwater van de pasta.
  5. Giet de pasta en de sugarsnaps af en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta en sugarsnaps over borden en leg er het vlees op. Schep de oesterzwammensaus eroverheen.

Foto’s: foodies