Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sukade met bockbier en prei

Sukade met bockbier en prei

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de rundersukade met ruim zout en peper. Verhit de boter in een ruime ovenbestendige braadpan en braad er het vlees in ca. 15 mi­nuten rondom goudbruin in. Was intussen de prei en snijd hem in grove ringen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C).

  2. Bak de prei ca. 5 minuten met het vlees mee. Blus af met de gepelde tomaten en het bockbier. Voeg het bouillonblokje en de rodewijnazijn toe. Zet de pan in de oven en gaar het vlees ca. 3 uur. Schep regelmatig de saus over het vlees. Lekker met grofgestampte aardappelpuree en mosterd.

Per portie: 493 kcal | 9 g koolhydraten | 55 g eiwit | 20 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)