Sundae van geblakerde perzik
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Giet de perziken af en vang het vocht op. Gril de perziken 5-8 minuten op de barbecue. Doe de perziken in een vuurbestendige pan of ovenschaal en houd apart. Je kunt de perziken ook 3-4 minuten per zijde grillen in een hete grillpan op middelhoog vuur.
Pureer met een staafmixer of blender het perzikvocht en 130 g frambozen. Bewaar in de koelkast tot verder gebruik. De frambozensaus blijft tot een dag goed in de koelkast.
Neem het ijs ca. 10 minuten voor serveren uit de koelkast om het wat zachter te laten worden. Zet de pan of schaal met perziken ca. 5 minuten op de nog warme barbecue om ze op te laten warmen. Rooster de amandelen eventueel in een kleine, droge koekenpan op laag vuur. Klop de slagroom tot hij in linten van de garde valt.
Snijd elke perzikhelft in drie stukken en verdeel over kommen of ijscoupes. Verdeel het ijs, 1-2 dessertlepels van de frambozensaus en 1-2 dessertlepels van de slagroom erover. Bestrooi met de rest van de frambozen en de amandelen.