Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Supermalse whiskeyribbetjes

Supermalse whiskeyribbetjes

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor het whiskeyglazuur

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de ribbetjes met de vleeskant naar beneden in een enkele laag over een bakblik. Schenk er kokend water over tot de ribbetjes onder staan. Voeg de steranijs en de pimentkorrels toe. Dek het bakblik af met aluminiumfolie en kook ca. 2 uur in de oven.

  2. 2. Smelt alle ingrediënten voor het glazuur met 2 el water in een pan. Haal de ribbetjes uit de oven en verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Giet het bakvocht uit de ovenschaal. Draai de ribbetjes om met de vleeskant naar boven en bestrijk met het glazuur. Rooster nog ca. 30 minuten en bestrijk halverwege de baktijd de ribbetjes nogmaals met het glazuur tot ze kleverig en glanzend zijn. Serveer met genoeg servetjes.

  3. 31 g eiwit | 41 g vet | 23 g koolhydraten

Per portie: 629 kcal | 23 g koolhydraten | 31 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Sam Stowell Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)