Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Wentelcakjes met honing erover en een bakje kaneelsuiker ernaast.

Supersnelle wentelcakejes

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Spontaan bezoek en toch iets lekkers op tafel zetten? De ingrediënten voor deze wentelcakjes heb je misschien al wel in huis. Ze zijn snel klaar en perfect voor bij de koffie of thee!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
5

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • airfryer
Spontaan bezoek en toch iets lekkers op tafel zetten? De ingrediënten voor deze wentelcakjes heb je misschien al wel in huis. Ze zijn snel klaar en perfect voor bij de koffie of thee!
Wentelcake
Cake is er in alle soorten en maten. Een wentelcake is een cake waarbij lagen beslag en suiker of een kaneelmengsel worden afgewisseld, en soms worden “gewenteld” oftewel omgeschept of door elkaar gehaald voor een mooi gemarmerd of gekaramelliseerd effect.

Bereiding

  1. Snijd de cake in plakken van 2 cm, dat is ongeveer zo dik als je duim. Snijd elke plak vervolgens in 4 repen zodat je dikke cakevingers hebt.

  2. Meng in een wijde kom de eieren met de melk en het vanille-extract. Meng op een bord de suiker en kaneel.

  3. Leg de cakevingers in het eimengsel en laat ze 30 seconden liggen. Keer ze daarna om en laat ze nog eens 30 seconden het eimengsel absorberen. Hussel ze daarna door de kaneelsuiker.

  4. Bekleed het mandje van je airfryer met bakpapier en leg de cakevingers in de airfryer. Bak 8 minuten op 200°C.

Geen airfryer?
Geen zorgen! Je kunt dit recept nog steeds maken in de oven. Met deze omrekentabel kun je makkelijk uitrekenen welke stand en graden je moet gebruiken.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De airfryerbijbel

€ 34,99
Airfryerbijbel cover