Bereiding

  1. Spoel de kippenlevers schoon en breng ze in een pan met een laagje water, 1 el azijn en de peperkorrels aan de kook. Kook ca. 8 minuten. Giet de levers af en spoel ze kort onder koud stromend water.
  2. Schil de komkommer en snijd hem met een dunschiller in linten (de zaadlijsten niet). Breng de komkommerlinten op smaak met zout, peper en azijn.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Was de rode pepers en hak ze fijn. Verhit de olie en bak er de aardappelblokjes in ca. 7 minuten bruin in. Laat ze uitlekken.
  4. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de rode peper toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de levers toe en bak ze ca. 3 minuten. Voeg het masalapoeder toe en bak het kort mee. Voeg de ketjap en de ketchup toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster de broodjes eventueel en snijd ze open. Verdeel het levermengsel over de broodjes. Leg er de komkommerlinten op. Serveer eventueel met extra tafelzuur en gehakte koriander.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp